lördag 13 augusti 2011

Parkfest och trolleri i Älvsbyn lockade 300 personer till Lomtjärnsparken
Över 300 personer kom till Lomtjärnsparken för att delta i lördagens Parkfest som genomfördes i ett strålande solsken. Hoppborg, skattjakt, dans och trolleri,var bara några utav de saker som erbjöds. Evenemanget arrangerades gemensamt av Jobbcentralen och vänskapsföreningen Mucho.

En av arrangemangets anordnare är Sheilla Ishimwe från Mucho, som under två månaders tid haft barnaktiviteter där barnen har fått dansa och leka.
Sheilla Ishimwe (mitten) sålde även fika.

- Det har gått jättebra, dom har varit jätte duktiga. Barnen tyckte att det var jätte kul och vill ha det fler gånger, berättar Sheilla om barnen i sommarens aktiviteter.

Under dagen bjöd Sheilla med vänner på olika aktiviteter och tävlingar både på och framför scenen. Bland annat så fick barnen delta i hela havet stormar och säckhoppning där vinnaren vann godis.

Vid ettiden var det dags för nästa punkt på listan, skattjakt. Barnen fick ett papper med fyra djurnamn och fyra siffror, sedan bar det av. Olika bilder på djur med nummer fanns utspridda över området och genom att dra en linje från rätt djur till rätt siffra så vann man godis.

För den hungrige så fanns det att välja mellan grillspett, thaimat, våfflor och varmkorv. Men för den sockersugne fanns även sockervadd att förtära för en ringa slant.

Över 40st sockervadd såldes, det spunna vita guldet för den med en sockertand som hade vaknat till liv.

Vid två tiden dök trollkarlen John Trix upp för att sätta i ordning och förbereda inför dagens trollerishow, dock genom ett litet missförstånd så fick publiken vänta ett litet tag för att få se alla dom magiska trick. Men som tur var så tog John fram en låda med ballonger och började göra olika kreationer till barnen.
Monica Johansson tillsammans med trollkarlen Trix.

Sen var tiden kommen, trollerishow för både dom stora och dom små. Publiken fick se ett rep klippas sönder men som ändå i slutändan visar sig vara helt, pengar som John plockar fram ur både näsor och öron och även lite bilkörningstrolleri med ringar, där Monica Johansson fick pröva på att trolla.

Över 300 människor kom till parkfesten, en ganska så lyckad dag kan man säga.
Liam Flintberg trivdes i parken.

- Ganska bra, tyckte sjuåriga Liam Flintberg, från Piteå, om dagen.

- Mycket trevligt, lägger mamma Louice Grönlund till när Liam skyndade sig till hoppborgen.

Se även bildspel från festen högst upp i detta inlägg.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON