onsdag 27 juli 2011

Rekord igen på Dansbandsveckan

Svenska Dansbandsveckan i Malung under vecka 29 blev än en gång en framgång för arrangörerna. Det kom 6187 fler besökare under årets vecka eller plus 17% om man så vill. Men älvsbyborna var färre än vanligt.

Det nya rekordet är alltså 48145 mellan söndag 17/7 till lördag 23/7, som då kanske är en framgång för dansen i hela Sverige.

Från arrangörshåll var man lite tagna av årets tillströmning som kanske inte helt var väntad, men det ger mersmak och man skall försöka förbättra ännu mer till nästa år.

Året dansbandsvecka upplevdes av många som trång, för lite sittplatser och en klar attitydförändring att man måste ta för sig (använda armbågarna) för att kunna gör det man kommit för att göra, för eljest så blir det inget gjort.

Fredagens händelse i Norge märktes också tydligt rätt så fort, många Norrmän reste hem av sympatiskäl redan under lördagsmorgonen och deras närvaro vid finalkvällen var inte så påtaglig. Då man skall veta att 15-20% av publiken brukar vara Norrmän.

Om vi försöker titta på hur många Älvsbybor som var på plats, så kan vi se att i år var vi betydligt färre än förr om åren och högt räknat 10-20 besökare.

Se bildspel från Svenska Dansbandsveckan i Malung här nedanför:

Text och Foto: Sterling Nilsson