måndag 7 februari 2011

"Pärlor" - en låt om Älvsbyn

Pärlor heter låten som utflyttade Lisa Rut Sandblandh skrivit om Älvsbyn. Nu kan Du själv lyssna på den genom att klicka på länkarna längst ner på sidan.
 Lisa Rut Sandbladh föddes 1985 i Älvsbyn. I dag bor hon i Stockholm.
- Så nu står jag här med ena foten kvar i snön och den andra på asfalten, säger Lisa Rut.

Hon vill förmedla sin låt till läsarna av www.alvsbyn.just.nu
- Vill börja med att säga att jag tycker att alvsbyn.just.nu är ett helt fantastiskt initiativ! Jag blev verkligen eld och lågor när jag fick höra talas om er sida och nu när jag sett den är jag inte ett dugg mindre entusiastisk. Den är ett jättebra och kul verktyg för att hålla sig a jour med vad som händer i kommunen. För mig som utflyttad älvsbybo är den ett bra redskap för att kunna hålla koll på byn både när jag inte är där men också veta vad som händer när jag är hemma på besök.
Några planer på att flytta hem har inte Lisa Rut.
- Men det finns ingen plats på jorden som betyder så mycket för mig som byn. Jag åker hem flera gånger om året och njuter av enkelheten, skönheten och alla minnen från min barndom som sköljer över mig när jag kommer hem.
- Självklart ska det tilläggas att min relation till Älvsbyn inte alltid varit odelat positiv, många gånger har jag hatat trångsyntheten och tristessen och velat fly därifrån (vilket jag också gjort) men borta bra, hemma bäst. Älvsbyn är och förblir mitt HEM. Home is where the heart is, som man säger.

Låten Pärlor handlar om det Lisa Rut beskriver.
- Jag ville dela med mig av mina känslor och upplevelser kring byn vi alla älskar.
Musiken har funnits med henne under hela resan och tar sig utryck i ärliga och passionerade poplåtar. Vintern 2009/2010 skaffade hon sig äntligen en egen studio för att börja arbetet med att ge liv åt melodierna som funnits sparade i minnet.
Musiken är en mix av storstadsförälskelse och den hemlängtan till Norrbotten som trots allt infinner sig med jämna mellanrum. Resultatet hör du på följande länkar:
http://www.myspace.com/lisasandbladh
eller här:

Hitta fler artister som Lisa Rut Sandbladh Myspace Music

Du hittar henne även på Facebook: www.facebook.com/lisarutsandbladh
TEXT: TONY BERGLUND FOTO: LISA RUT SANDBLADH