onsdag 11 augusti 2010

Ankie besökte Storforsen


Artisten Ankie Bagger gör annat än sjunger. I veckan återfinns hon exempelvis på Nolia där hon säljer bastutunnor.
- Jag lärde känna ägaren till företaget, Mikael Åström, när han sponsrade en turné med Lili & Susie på 1980-talet där jag var körtjej. Sedan dess har vi hållit kontakten.
Efter tisdagens försäljningspass på Noliamässan bjöd Åström henne till Storforsen.
- Hon måste ju få se någonting vackert. Sedan ska vi äta middag på Storforen, berättar Åström.

Bildtext: Mikael Åström och Ankie Bagger.
För Ankie blev resan upp till Bredsel en ny erfarenhet.
- Jag har aldrig sett Storforsen förr så det ska bli spännande.
Efter att ha pysslat med en del andra saker (Ankie har bland annat tre barn) så har Bagger återupptagit sin musikaliska karriär.
Exempelvis framförde hon årets Pridelåt, Secret Weapon, tillsammans med Peter Gustafson, 37, känd från TV-såpan Bonde söker fru.
Ankie Bagger slog igenom stort på 80-talet med låtarna ”People say it´s in the air” och ”Where were you last night”. Låtskrivare och producenter var Ola Håkansson, Tim Norell, Alexander Bard och Anders Hansson.
Med de hitsen i bagaget blev det många turnéer och ännu fler hits, som ”Bang Bang”, ”I was made for loving you” med flera.
Hon har alltid varit en eftertraktad artist, som turnerar flitigt och har en Grammisnominering, guldskiveförsäljning och höga listplaceringar på sin meritlista. Senaste skivan kom så sent som ifjol, ”Du köper aldrig mig” (”You can’t buy my love”), och är en flört med 80-talet. Titelspåret är en dansant upptempolåt med poppig refräng och nutida sound. Låten är skriven av Susie Päivärinta, Nestor Geli, Peo Thyrén och Pär Lönn.
–”Du köper aldrig mig” är en stark låt som jag hoppas både gamla och nya fans ska gilla, säger Ankie Bagger.
TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND