måndag 12 juli 2010

Folkfest vid Storforsen


Nära 3 000 biljetter har redan sålts till Diggiloo-konserten vid Storforsen. Och metrologerna lovar vackert väder med stigande temperatur hela dagen.

- Många biljetter brukar säljas vid grindarna. Så vi hoppas på en riktig folkfest, säger Randolf Eriksson, arrangör, på bilden ovan tillsammans med medlemmarna i gruppen Alcazar.
Redan dagen före, alltså i dag måndag, har många intresserade sökt sig till Storforsen.
- Vi har en hel del som följer scenbygget, berättar Randolf.
Nära 3 000 biljetter har sålts i förköp. Blir vädret det utlovade lär säkert många bestämma sig på morgonen. Förhoppningsvis stiger publiksiffran till runt 5 000.
- Man kan i alla fall hoppas. Det ser lovande ut, säger Randolf.

En liten specialare bjuds av Diggiloo-gänget vid Storforsen. Redan klockan 10.00 på förmiddagen öppnas området och den som vill kan alltså följa hela förarbetet med sound-check och annat.
- Vi kommer att ha en picknick-yta öppen hela dagen efter rekommendationer av bland andra Lasse Berghagen, berättade turnéledaren Patrik Krall när vi träffade honom i samband med en presskonferens i Luleå.
Men redan innan showen börjar så har besökarna tillgång till restauranger, Salvequicks barnland och en återkommande favorit – Mojjes familjeshow.
Randolf Eriksson, ansvarig för utvecklingen av Storforsen-området, är också mycket nöjd med upplägget.
- Diggiloo bjuder på en helhet vilket är deras styrka.